Bijna dagelijks fietst hij langs de villa aan de Ridder van Catsweg. En als voormalig wethouder zorg maakte hij de oprichting van het Hospice mee in 2002. De associaties met toen en met die mooie gevel zijn, zegt Jaap Warners nu, ‘ontoereikend’ gebleken. Wat daarachter allemaal schuil gaat, ontdekte hij toen hij in 2014 gevraagd werd als voorzitter van het bestuur van de terminale zorg thuis en het hospice.

Nieuwe voorzitter Jaap Warners:

Zorg nieuwe stijl doet beroep op vrijwilliger

‘Een professionele organisatie, meer dan 100 bekwame vrijwilligers, sponsoren, vrienden, opleidingen … ’ Jaap Warners is nog steeds onder de indruk. Met name van de vrijwilligers. Voor hen wil hij op de eerste plaats een goede voorzitter zijn.  “Als professionele zorg niet meer vanzelfsprekend is, wordt er een groter beroep gedaan op de vrijwilliger. Die moet zich daar wel ‘senang’ bij blijven voelen; zijn of haar beschikbaarheid is van groot belang voor onze organisatie en voor Gouda. De vrijwilliger moet zich gezien en gehoord weten."

Geef mantelzorger het woord

Jaap Warners heeft helder voor ogen wat voor voorzitter hij wil zijn. In twee kernwoorden noemt hij zichzelf: belangstellend en constructief. Sparringpartner voor de directie, ambassadeur voor de vrijwilliger, pr-man voor de vrijwillige terminale zorg thuis en in het hospice. Over die pr zegt hij: “De waardering voor de vrijwilliger spreekt uit de reacties van mantelzorgers, families, van iedereen die positieve ervaringen heeft met de vrijwillige terminale zorg Midden-Holland. Dat zijn de mensen die je aan het woord moet laten. Die kunnen het ook veel beter zeggen, anders zijn wij altijd de wc-eend.”

Spreek gemeente aan

Ook politiek Gouda zal van hem horen. Zijn bestuurlijke achtergrond als oud wethouder is bijzonder nuttig in een tijd waarin de gemeente meer verantwoordelijkheid krijgt. Juist nu heeft de vrijwillige terminale zorg behoefte aan een voorman die bekend is met de lokale politiek.
 


 

 

Jaap Warners

voorzitter bestuur

 


Zie ook pagina 'Bestuur'.


Zie pagina 'Organogram'.