€ 1001,- actie


IK-WEET-WAAR-JE-HUIS-WOONT

Rogier Pelgrim, bekend van het televisieprogramma ‘de beste singer songwriter van Nederland’, stond in 2014 in het voorprogramma van de Janne Schra in LantarenVenster in Rotterdam. Na het spelen van zijn eerste nummer had hij er al twee fans bij: Gert en Simone van Dam.

 

Gert, Gouwenaar, muziekliefhebber en vrijwilliger bij Terminale zorg thuis en hospice Midden-Holland, hield contact met Rogier en toen deze twitterde dat hij in november 2014 op huiskamertour wilde, bood hij spontaan zijn eigen huiskamer aan.

Iets doen wat bij je past

Gert: “Wonderlijk hoe een heleboel dingen samenkwamen. Ik had met Marianne Boone gesproken over de € 1001,- club en wilde iets doen wat bij mij past. De link met Rogier was snel gelegd. Simone en ik hebben mensen uitgenodigd, € 10,- entree gevraagd én een bijdrage voor hapjes en drankjes. De artiest betaalden wij. De opbrengst kon ik privé als gift aan de belasting opgeven. Zo krijg je bijna de helft van je gift terug.

Huiskamer werd theatertje

De media pakte het op: het AD kondigde het aan in de Groene Hart editie en we hebben een topavond gehad. Er waren 25 mensen, vrienden, familie en onbekenden. Iedereen was enthousiast. Je huiskamer wordt opeens een theatertje. Het gaat zeker een vervolg krijgen. Rogier heeft artiesten doorgestuurd die ook huiskamerconcerten willen doen. Zelf komt hij over twee jaar graag weer terug!”

Zie ook www.gertensimone.nl.

 

 

 

[klik voor leesbaar artikel]

Gert van Dam

muziekliefhebber en vrijwilliger