In samenwerking met: 

Onze informatiepunten: Bergambacht, Berkenwoude, Lekkerkerk en Schoonhoven.

 

 

 

‘Als het zover is, weet ik u te vinden!’

‘Als het zover is weet ik u te vinden.’ Met die opmerking nam een negentigjarige dame afscheid van Jeannette van Herk, contactpersoon van de gemeente Ouderkerk a/d IJssel, Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek. Jeannette opende daar in september de deur van het kantoortje van het informatiepunt in de bibliotheek van Lekkerkerk. Sindsdien is ze daar elke eerste dinsdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur.

Informatiepunt Lekkerkerk geopend

“De plek is er om bekendheid te geven aan de vrijwillige terminale zorg thuis’, vertelt Jeannette. ‘Dat is voor mij een uitdaging; veel te weinig mensen weten dat dit er is. Vooral uit Krimpenerwaard zijn er nauwelijks aanvragen. Bizar vind ik dat. Mensen gaan niet voor informatie naar het Hospice in Gouda, maar hopelijk wel naar een centrale plek in de eigen omgeving.

Verpleegkundigen lopen ook binnen

In Lekkerkerk had ik contact met het W.O.N., Welzijn Ouderkerk Nederlek, dat vrijwilligersorganisaties aan zorgvragers koppelt. W.O.N. bood een kantoor aan in hun vestiging. Op de ochtend dat ik daar ben is er altijd koffieochtend. Ik zet mijn banner dan buiten, open de deur en zo stapte ineens die dame van negentig binnen. Kerngezond, maar haar kinderen wonen niet in de buurt en ze was met haar toekomst bezig. Ik plaats berichtjes in de krant over het informatiepunt; die had ze gelezen. Er zijn ook al verpleegkundigen geweest. Die zijn geïnteresseerd naar wat wij doen, omdat zij veel zorg los moeten laten.”

 

Lees meer over zorg dichtbij.

  

 

Jeanette van Herk
Lokale Contactpersoon:
• Ouderkerk a/d IJssel
• Krimpen a/d Lek
• Lekkerkerk