€ 1001,- actie


52 x 5 bossen bloemen

Zes weken lang zat hij elke dag in de huiskamer van het Hospice. Het contact met de vrijwilligers daar heeft hem heel goed gedaan. “Onvoorstelbaar wat er daar gebeurt, dat vind ik wel wat waard.” Jan Wildeboer drukt die waardering, sinds zijn vrouw augustus vorig jaar in het hospice overleed, uit met bloemen. Niet met één, maar met 52 bossen per jaar, vijf jaar lang, elke week een vers boeket op tafel.

 

“Ik zit in de accountancy en kreeg een ingeving. Mensen kunnen een gift doen aan het Hospice. Maar een ‘kleine’ gift is vaak niet aftrekbaar omdat je onder de drempel blijft. Een gift is pas aftrekbaar vanaf 1% van je drempelinkomen.

Periodieke gift: doneer €500,-,  krijg € 250,- terug

Het is gunstiger om een periodieke gift te doen. Dan bind je jezelf om vijf jaar een bepaald bedrag te geven. Als je één keer €100,- in een jaar doneert, krijg je niets terug, maar als je vastlegt dat vijf jaar achter elkaar te doen, kan je 40 tot 50% terugkrijgen, afhankelijk van je belastingschijf. Van je periodieke gift van in totaal €500,- krijg je dan €250,- terug.”

 


 

 

Jan Wildeboer

Lees zijn verhaal…

 


Meer weten over periodieke giften?

Klik en vul in!